Tradičné pečené kurča so žemľovou plnkou

Suroviny:
1 väčšie kurča
2 vajcia
2 žemle
50 ml mlieka
20 g masla
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ
olej

Postup receptu:
Maslo so žĺtkami dobre vymiešame, pridáme žemľu, ktorú sme vopred namočili v mlieku a nakrájali na kocky, soľ, korenie, nasekanú petržlenovú vňať a sneh z bielkov vyšľahaný dotuha.
Umyté, osolené kurča naplníme žemľovou plnkou, zašijeme, stehenné kosti zviažeme a preložíme do pekáča. Vlejeme olej, kurča vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a podľa veľkosti pečieme 45 až 60 minút. Počas pečenia kurča podlievame horúcou vodou, až kým nezmäkne.
Pečené kurča podávame so zemiakovou kašou alebo s varenými zemiakmi.

Dobrú chuť  


Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store

Bookmark the permalink.