,,Čalamáda“ z vlastnej úrody bez sterilizácie

Suroviny:
Strúhaná kapusta biela 10 kg
paprika rôzne druhy (farby)2 – 2,5 kg
cibuľa – 1kg
mrkva – 1 kg
uhorky so šupkou – 1 kg
nakladač DEKO – 1 ks
soľ -2polievkové ližice
ocot – 1 liter
cukor – 1 kg
borken –dvojsiričitan draselný – 2 kávové ližicek

Uvedeným surovinám môžeme pridať aj ružice zo stredne veĺkého karfiolu

Postup prípravy receptu:

Zeleninu nakrájať  na tenké plátky , všetko spolu premiešať a nechať odstáť 24 hodín. Potom naložiť do sklenených fliaš a uzatvoriť. Ideálne je uskladniť aj v keramickom sude.
Pozor!!!   NESTERILIZUJEME!!!
Dlhodobo skladovatelné.

Prajeme dobrú chuť !


Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store

Značky . Bookmark the permalink.