Bôčik so zeleninovo-pečeňovou plnkou

Plnený bôčik je veľmi obľúbenou súčasťou štedrovečerného stola, či sa podáva čerstvý, alebo studený na švédskom stole. V našom recepte je žemľa nahradená zeleninou, avšak aj takto má vynikajúcu chuť – naši hostia sa ešte nikdy nesťažovali!

 

Bôčik so zeleninovo-pečeňovou plnkou Pecmaniak

Prísady:

1.2 kg bravčového bôčika
2 ks mrkvy
1 menší zeler
2 ks vajíčok
2 ks bielej mrkvy
25 dkg kuracej pečene
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
3 PL olivového oleja
20 dkg pečiarky

Postup:

Do bôčika opatrne prerežeme vrecko (môžeme poprosiť aj mäsiara v obchode), posypeme zvnútra aj zvonka korením a dáme nabok kým pripravíme plnku.
Zeleninu narežeme na drobné kocky (1-3 mm). Aj pečeň narežeme na čo najmenšie kúsky.
Zeleninu a pečeň orestujeme/podusíme na olivovom oleji, osolíme a posypeme čiernym korením.
Zmes zeleniny a pečene necháme vychládnuť a následne primiešame vajíčka.
Plnku naplníme do bôčika, koniec uzatvoríme ihlou na mäso.
Takto naplnené mäso vložíme do pekáča, vrch natrieme masťou/olejom, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme približne 1,5-2 hodiny, pričom postupne prilievame vodu.
Po vybratí z rúry necháme mäso odležať približne 15 minút a servírujeme nakrájané.

Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store

PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

Značky , , , , , , , , . Bookmark the permalink.