Pecmaniak
Asi najlepšie pacované kuracie stehná, ktoré som dodnes robila. Od piva budú úplne mäkulinké a majú vynikajúcu chuť.
Ingrediencie:
6 ks kuracích stehien
1 dcl piva
3 PL olivového oleja
1 ČL horčice
1 ČL estragónu
½ ČL kmínu
2 strúčiky cesnaku
Soľ, čierne korenie
Postup:
Kuracie stehná umyjeme a dáme do mysy. Cesnak pomiešame s horčicou a pridáme koreniny. Stehná natrieme s pivom a koreninami a necháme pacovať 2-3 hodiny, ale môžeme to pacovať aj celú noc. Restujeme to v panvici alebo v rímskej mise, nalejeme na to zhruba 40 percent šťavy z pácu a ďalej pečieme. Pravidelne obraciame a posledných 10 minút necháme stehná odkryté, aby sa riadne zapiekli.
Jednoducho božské.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store