Domáca tatárska omáčka je najlepšia, a hlavne viete, čo jete. Potom je aj zemiakový šalát úplne v súlade so zdravou výživou, a vy si môžete naložiť bez výčitiek ďalšiu porciu. Tie kupované akosi idú s kvalitou dolu, tak vyskúšajte tento skvelý recept. Základom je domáca majonéza, z ktorej urobíte krásne hustú tatársku.
Potrebujete:
300 g domácej majonézy
2 šalotky
2 lyžice plnotučnej horčice
pažítka alebo petržlenová vňať
2 zavárané sladkokyslé uhorky
1 lyžica kapary
sardelová pasta
citrónová šťava
pár kvapiek worčestrovej omáčky
soľ a korenie
Postup:
Do misky dajte majonézu, pridajte najemno posekanú šalotku, kapary a bylinky. Nastrúhajte uhorky a pridajte horčicu. Všetko dôkladne premiešajte. Podľa chuti môžete pridať citrónovú šťavu, worčestrovú omáčku, prípadne sardelovú pastu. Napokon nevyhnutná soľ a korenie.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store