Suroviny:
2 ks predné bravčové koleno
zázvor
4-5 ks klinček
2 strúčiky cesnak
soľ
korenie čierne celé
rasca rímska mletá
tymian
5-6 ks list bobkový
2-3 ks cibuľa
pivo
1-2 l vývar
1 ČL čili
Postup receptu:
Bravčové kolená dáme do nádoby a podlejeme pivom, pridáme zázvor, celé korenie, mletú rascu, cesnak a cibuľu vcelku, klinčeky, tymian a čili. Bravčové kolená dáme do nálevu 2–3 dni pred spotrebou.
Všetko dáme do hrnca, pridáme 1–2 l vývaru alebo vodu, potom osolíme. Varíme domäkka (2–3 hodiny).
Bravčové kolená dáme do pekáča, pridáme 200–300 ml z vývaru a pečieme pol hodiny v predhriatej rúre pri 170–180 °C, potom pri 220–230 °C dopečieme, aby bola koža chrumkavá.
Počas pečenia potierame kolená vypečenou šťavou.
Podávame s dusenou kapustou, so zemiakmi alebo s chlebom.
Všetko čo potrebujete do záhradnej kuchyne do pece a na grilovanie:
www.pecmaniak.store